vineri, 30 septembrie 2011

Propuneri pentru îmbunătăţirea şi crearea unui cadru legislativ dedicat cadrelor militare în rezervă

Pe 4 octombrie a.c. va avea loc la Palatul Parlamentului, sala Grupului PNL, de la ora 16:00, o întâlnire a mai multor senatori şi deputaţi din comisiile pentru apărare şi siguranţă naţională cu cadre militare în rezervă în scopul îmbunătăţirii cadrului legislativ ce vizează statutul, drepturile, riscurile şi obligaţiile cadrelor militare în rezervă.

Subiectele propuse sunt:

- statutul de rezervist;

- drepturile pe care le au cadrele militare la finalul unei cariere plină de greutăţi, privaţiuni, riscuri şi sacrificii;

- obligaţiile pe care le are statul român faţă de fostele cadre militare.

Doamna deputat Alina Gorghiu a trimis o invitaţie celor care doresc să participe la întâlnire.

În scopul promovării rapide şi transparente a propunerilor venite dinspre cititorii Infomondo Militar spre organizatorii evenimentului de la Palatul Parlamentului, redacţia invită pe toţi doritorii care pot oferii idei, sugestii, propuneri concrete vis-a-vis de subiectul în discuţie să le promoveze folosind platforma de ma jos:

Dezbateri, propuneri, sugestii:

Click aici pentru a adăuga o propunere!
2011-09-29 de către gigi
pensii militare
Articolele 5,6 si 7 din OUG nr. 1/2011 sa fie abrogate si înlocuite cu următoarele texte care răspund corect ideii de revizuire a pensiilor astfel :
Art.5 „Pensiile revizuite pe baza documentelor care atestă veniturile realizate, pentru perioada care constituie stagiul de cotizare, şi al căror cuantumuri sunt mai mari decât cele aflate în plată în luna decembrie 2010, se menţin în plată conform deciziei de revizuire”.
Art.6 „Pensiile revizuite pe baza documentelor care atestă veniturile realizate, pentru perioada care constituie stagiul de cotizare şi al căror cuantumuri sunt mai mici decât cele aflate în plată în luna decembrie 2010, după emiterea Deciziei de revizuire, se menţin în plată în cuantumurile din luna decembrie 2010, până când prin creşteri succesive aceste pensii ajung la cuntumul lunii decembrie 2010”.
Art.7 al (1) şi (2) în actuala variantă se va abroga şi va fi înlocuit cu următorul text :
Art.7 : Al (1) „Creşterea punctului de pensie aplicat pensionarilor militari se va face proporţional cu creşterea soldelor de grad şi funcţie a militarilor activi”.
Al.(2) „procentul de creştere a punctului de pensie în raport cu creşterea soldelor militarilor activi, se va stabili anual prin Legea Bugetului de stat, însă nu va fi mai mic de 50% din creşterea soldelor militarilor activi”.
2011-09-28 de către Bure Bista
Pensii militare
Reintroducerea in sistemul de pensii din Romania a pensiilor militare ca SI CATEGORIE DISTINCTA.
2011-09-28 de către gigi
pensii militare
abrogarea art. 5,6 si 7 din OUG nr. 1/2011 si actualizarea pensiilor militare odata cu majorarea soldelor militarilor actvi.
2011-09-27
Mentinerea corpului cadrelor militare in rezerva ca si corp distinct
Eliminarea din parctica curenta a avansarilor in rezerva Armatei a unor persoane fara pregatire militara. In momentul de fata rezerva Armatei are suficiente cadre militare cu competente dobandite prin execitarea profesiei de militar. Ca urmare includerea in rezerva a unor persoane fara pregatire militara poate creea grave perturbatii la mobilizare si la razboi. Mai mult prin includerea acestora in rezerva se creeaza posibilitatea activarii lor (cunoscuta filiera indirecta prin birouri nu cea oficiala care este promovata de BIR-urile din toata tara). Acest lucru ar lua din mana unor ministrii acordarea dupa bunul plac a titlului de cadru militar activ dupa propriul plac.

Etichete: