luni, 5 septembrie 2011

Băsescu îşi pregăteşte favorita pentru scaunul de Preşedinte?


Se pare ca zvonurile sunt reale, Traian Băsescu îşi pregăteşte favorita pentru scaunul de Preşedinte... cel putin asa reiese din ultimele sale declaratii facute la scoala de vara a tinerilor din PDL. Oricum, nu mai mira pe nimeni ( si ceea ce e mai grav, nu scandalizeaza pe nimeni!) faprul ca presedintele participa si da indicatii "pretioase" unor membri de partid, chiar daca stim ca nu s-a rupt niciodata de PDL in ciuda functiei care trebuia sa-l faca echidistant.

Imi aduc aminte ca prin 2000 Ion Iliescu a participat la o astfel de intrunire de vara a tinerilor din PSD.... ce scandal in mass media a fost atunci! Ziarele opuse puterii au criticat in fel si chip participarea presedintelui in functie la un astfel de eveniment de partid. Pe buna dreptate..... In ceea ce-l priveste pe Băsescu nu se prea agita nimeni. Iar asta e grav.... inseamna ca pana si cei mai critici opozanti ai presedintelui s-au obisnuit cu derapajele tot mai accentuate ale acestuia de la echidistanta impusa functiei. Cat despre populatie, ce sa mai vorbim....


Ronald Reagan şi pe Margaret Thatcher au fost recomandările de modele politice propuse duminică de preşedintele Traian Băsescu tinerilor din PDL. Întrebat ce model de politician ar trebui să aibă tinerii din PDL, şeful statului a susţinut că în niciun un caz un român.


"Un politician care nu este român, dar... Ronald Reagan poate fi un model de politician pentru oricine şi să ştiţi că nu a fost un om făcut să facă politică şi ştiţi foarte bine istoria. A fost însă un om cu viziune, un om care a văzut America pe un anume drum şi relansarea puterii şi prosperitaţii Americii s-a făcut odată cu Ronald Reagan. Este un model, un om cu un mod de adresare simplu, direct şi extrem de concret. Este adevărat, şi cu puterea de a face prin natura funcţiei preşedintelui Statelor Unite, dar este un model de politician care şi-a schimbat ţara, a relansat-o, a făcut-o o mare putere economică şi militară prin acest proces de relansare", a răspuns Traian Băsescu.

Despre cine ar fi acest Reagan al politicii romanesti, nu are rost sa ne intrebam. Metaforele presedintelui, - oricat ar fi de incalcite, - nu ne indreapta totusi catre un politician strain, in ciuda afirmatiilor sale, - ci catre unul de la noi. Mai stiti cine era defapt fostul presedinte american Reagan? Un fost actor de filme cu cow-boy din anii 60-70, lansat mai apoi in politica. Un fel de John Wayne dar mai cizelat si cu mai putin succes la public.

Propunem presentelui alte "modele": de pilda, "Popeye Marinarul", "Pistolarul Betiv", "Captain Ahab".... sau "Jean-Luc Picard" ( din Star Trek). Sau, de ce nu, "Dr. Evil"....
Vezi imaginea alaturata.

Cat despre acea "Margaret Thatcher" supranumita si "Doamna de Fier", nu are rost nici atat sa vorbim. Stim cu totii cine poate sa fie. E adevarat, nu e la varsta cand Dna. Thatcher a ajuns Seful Guvernului Britanic, - ci mult mai tanara. Nu e nici de "Fier" si nici..... domnisoara.... De asemenea nu poarta nici titlul de Lady. Nici macar onorific. Nu are mosie in Essex, ci o casa parinteasca la... Plescoi in judetul Buzau. Mda....

Chiar.... in perspectiva ca se vor adeveri vorbele presedintelui, cum va fi supranumita aceasta Margaret Thatcher a plaiurilor mioritice? "Doamna de Asfalt" ( dupa afacerile in domeniu ale consortului), Lady de Plescoi, Elena din Troia, Joana d'Arc...?

Preluare http://www.newsro123.com