marți, 4 octombrie 2011

“Primit scrisoare felicitare mărire pensie, aştept adeziune de înscriere în UNPR” – pamflet

O organizatie UNPR cu un lider model si cu idei pe masura foto ziare pe net

În ultima perioadă tot mai mulţi cititori ai foii noastre electronice şi-au manifestat indignarea faţă de faptul că, cetăţeanul Oprea le-a trimis o scrisoare în care îşi evidenţiază meritele vis-a-vis de majorarea pensiei destinatarului: fost cadru militar activ.
Că nu ştim de unde şi cum are cetăţeanul ministru-general (ce de demnităţi poate îngemăna o sigură persoană!) câteva zeci de mii de adrese ale foştilor militari activi, nu ne punem întrebarea. Aceasta, deoarece şi un alt lider politic gratulat cu apelativul “prostănacul” a iniţiat o astfel de scrisoariadă cu prilejul unei alte campanii elctorale.

Deunăzi, un post de televiziune, prea băgăreţ după unii, a descoperit că pe undeva prin Bucureşti, pe o străduţă cu iz de mahala şi mizerie urbană, nişte cetăţeni, subordonaţi politic cetăţenului ministru-general, oferă pâini contra adeziuni de înscriere în partidul de transfugi politic cunoscut şi sub iniţialele UNPR.

Nimic neobişnuit şi nici ilegal până aici, ţinând cont de practica politică dâmboviţenă specializată în câştigarea de voturi prin oferirea de bani în Biblii, geci, găleţi, alimente iar pentru aleşii sorţii – posturi călduţe şi demnităţi publice.

Ce mă intrigă este faptul că scrisoarea de felicitare adresată foştilor militari cărora li s-a mărit în scripte pensia nu a fost însoţită de cererea de adeziune la partidul distinsului ministru-general – expeditorul de scrisori. Sau poate fostul militar-politruc, lider de partid, se bazează pe eternul bun simţ al militarilor de a le face pe plac şefilor şi se vor simţii în faţa urnelor?

Dar poate timpul nu e pierdut. Hârtie este, Direcţia financiar-contabilă a doamnei Lupu oferă cu largheţe – oricând şi oricui – adresele foştilor militari, că doar de asta este instituţie deţinător de date personale -, oameni care sunt antrenaţi în împăturirea de hârtii şi lipirea de plicuri există (antrenaţi deja), iar imprimantele abia aşteaptă să-şi scuture praful existent în strat subţire…

Rămâne de vazut cărei instituţii aparţin aceste resurse, căci refuz să cred că plicurile şi hârtia folosită de cetăţenul ministru-general a aparţinut ministerului unde este el patron!

Recomandăm astfel, deţinătorilor de fostă pensie militară mai slabi de inimă să dea fuguţa la prima magherniţă cu iniţialele UNPR pentru a-şi ridica şi completa adeziunea, căci după arbitrariul calculării pensiilor militare, cu siguranţă va conta şi adeziunea pentru păstrarea cuantumului acesteia.


Bârfitorius Anonimus

Acesta este un pamflet şi rog să fie tratat ca atare. Sunt sigur că distinsul ministru-general (oricare ar fi el) a luptat dezinteresat şi din camaraderie pentru mărirea pensiilor foştilor militari iar cazul de pe Mărgeanului cu oferirea de pâine contra adeziuni de partid este unul izolat fără ştirea ministrului, a conducerii centrale de partid şi organizată de forţe politice adverse.


InfoMondo Militar