joi, 11 august 2011

PROIECT ROF SCMD


Imi permit să vă prezint mai jos o parte din proiectul

Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a SCMD,

CAPITOLUL VI

Patrimoniul SCMD. Modul de stabilire şi încasare a cotizaţiei

ce urmează a fi dezbătut în curând:

Art.78. Mijloacele băneşti ale Sindicatului provin din:

1) cotizaţia sindicală încasată de la membrii de sindicat.

2) donaţii şi sponsorizări din partea persoanelor fizice sau juridice din ţară şi străinătate.

3) venituri realizate din alte surse prevăzute de lege.

Art.79. La nivelul Filialelor, BO vor întocmi, anual, un proiect al bugetului de venituri şi cheltuieli pe care îl vor înainta Comitetului Director spre analiză şi aprobare.

Art.80. Cuantumul cotizaţiei de membru se propune de către Comitetul Director şi se aprobă de Consiliul Naţional al Reprezentanţilor.

Art.81. Cotizaţia se achita integral, până în luna decembrie, pentru anul următor, sau jumătate din sumă, semestrial, până în luna decembrie pentru primul semestru al anului următor şi până în luna iunie pentru al doilea semestru al anului în curs.

Art.82(1). Persoanele care se înscriu în Sindicat sunt obligate să achite cotizaţia pentru lunile rămase din anul în curs, inclusiv luna în care s-a înscris.

(2). Neachitarea cotizaţiei în termenele prevăzute la Art. 81 atrage de la sine încetarea calităţii de membru de sindicat.

(3). Reînscrierea ca membru de sindicat pentru persoanele care şi-au pierdut calitatea în baza Art 82 (2) se poate face cu aprobarea B.O în care doreşte să se înscrie şi după achitarea unei taxe de reînscriere echivalentă unei cotizaţii anuale şi a cotizaţiei conform Art.82(1).

Rugămintea Biroului Operativ al SCMD Filiala Drobeta Turnu Severin este de a achita cotizaţia conform reglementărilor actuale, care nu diferă mult de cele de mai sus.

Preşedinte

Col.(r)

CĂILEANU PAUL