miercuri, 15 februarie 2012

Recomandam insistent membrilor de sindicat sa păstreze un contact permanent cu filiala, în scopul primirii informațiilor noi care apar referitoare la aspecte precum: contestarea pensiilor, compunerea dosarelor, modele ale diferitelor acte, prezentarea în instanta, casele de avocatura sub contract cu SCMD, onorarii ale avocaților, termene de respectat, etc. Aceste informații le puteți primi numai dacă păstrați un canal de comunicare cu Biroul Operativ al filialei!

vineri, 10 februarie 2012

Basescu a trecut la PLANUL B

In atentia tuturor cetatenilor onesti ai Romaniei

Va rog sa analizati urmatoarele:

In ultimii doi ani, presedintele si clica mafiota a regimului care si-a propus spolierea totala, in interes propriu si strain a Romaniei, deposedarea natiunii romane de ultimele surse proprii de venit (minele, hidrocentralele, termocentralele, Nuclearelectrica, CFR Marfa, TAROM, etc) a orchestrat, prin legi antieuropene si anticonstitutionale, legi ale genocidului si subminarii economiei nationale, pas cu pas, distrugerea sistematica si definitiva a statului si poporului roman.

A reusit, in buna masura, prin politica de “praf in ochi”, prin invrajbirea tuturor categoriilor socio-profesionale, prin manipularea imagologica si psihologica, prin santaj, amenintare sau discreditarea oponentilor! Minciuna, care sta cu presedintele la masa, alaturi de furtul de voturi perfectat prin programul “Cobra”, administrat de Generalul Anisia, prin prelungirea ilegala a mandatului alesilor locali si alegeri comasate, trebuiau sa-i asigure adjudecarea frauduloasa a alegerilor si promovarea pupilei sale, Elena Udrea. Acesta a fost PLANUL A, de dominare si pastrare a puterii cu mijloacele aparentei legalitati. Dar Basescu vrea sa pastreze puterea cu orice prêt, alternativa fiind puscaria si confiscarea averilor fraudulos obtinute de catre el si clica lui. Drept care, din vreme, datorita diversiunii din 23 septembrie 2010, restul de armata ramas sub obladuirea tovarasului Oprea fiindu-i loial, a trecut la distrugerea fortelor de ordine, prin indepartarea a circa 10500 de opozanti. Pentru cei ramasi, s-a trecut la timorare, asigurarea de comandanti servili si dotarea in exces cu mijloace de reprimare in vederea (nedorita de el a) trecerii la planul de rezerva, PLANUL B, care prevede REPRESIUNEA.

Minciuna are insa picioare scurte si cetatenii Romaniei s-au trezit la realitate, odata cu Legea sanatatii si Cazul Arafat. De o luna de zile, infruntand vremea potrivnica, romanii sunt in strada, in marile orase ale tarii, zilnic. Adevarata Societate Civila, grupand 138 de sindicate si ONG-uri, s-a coagulat intr-un Consiliu National al Societatii Civile, care alimenteaza toate manifestatiile si care a organizat grandioasa adunare cu zeci de mii de participanti, din Piata Victoriei, si marsul asupra TVR, soldat cu demisia tovarasei Culcer, din ziua de 24 ianuarie a.c., proclamata Zi a Unirii in lupta impotriva regimului. Romanii au cerut si cer demisia presedintelui si inlaturarea regimului Basescu prin demiterea Guvernului marioneta si alegeri anticipate si separate. In aceasta situatie, Basescu sustinut doar de complicii neokominternisti (agenti straini) si asa zisi revolutionari aplaudaci, a trecut la PLANUL B.

In speranta ca suntem multi, dar prosti, a demis Guvernul micului activist UTC si CUASCR de nivel judetean Emil Boc, incercand sa-i arunce in spate toate relele. Si-a retras membrii camarilei in umbra, acestia urmand sa beneficieze mai departe de roadele afacerilor derulate ca ministri, prin intermediul unor clone promovate in Guvern si a MILITARIZAT Executivul. A scos cu forcepsul Guvernul Ungureanu, care n-are romanesc in el decat prenumele Mihai, dat de maica-sa, in amintirea idolului ei din tinerete, regretatul Mihai Ungheanu. Evident, Ungureanu, pentru apropiati Mossadeanu, are o alta “calitate” este activist UTC si CUASCR de nivel CC, este instruit pe burse Soros ori venite din Orientul Mijlociu si a probat déjà fidelitatea, ca ministru de externe, fata de politica de spoliere a Romaniei, prin cadoul facut nu Ungariei ci celor care si l-au adjudecat – cedarea patrimoniului Fundatiei Gojdu.

Cu viitorul maresal Oprea la Aparare si seful spionilor la Interne, cu baieti cu CV slabut la vedere dar, probabil generos la dosarul “Top Secret”, executivul se militarizeaza in Romania, astfel incat Puterea, concentrata in mana unui singur individ, Traian Basescu, este, din acest moment, capabila sa treaca la represiune. Sfatul nostru este sa nu va lasati prostiti de maraitul mieros al tigrului si, din nou, de promisiuni de doi bani. Ce-i aia majorari de salarii si pensii, cand salariile trebuiau sa revina de la 01.01.2011 la cuantumul anterior taierii celor 25% (real 49%), cu indexarile la zi datorate inflatiei, iar pensiile nu trebuiau sa fie micsorate cu ilegalul CASS, dat in baza unei legi defuncte (19/2000), fara respectarea prevederii acesteia cu cresterile in cuantum cu suma echivalenta extragerii? La fel, pensiile dobandite prin legi ocupationale si déjà aflate in plata nu trebuiau macelarite. Misiunea noului Guvern este sa pastreze in vigoare legile antinationale si antieuropene, si sa-i asigure tiranului mentinerea la putere.

Care este misiunea noastra in noile conditii de risc sporit? Aceeasi!

Jos Basescu!

Jos Guvernul Ungureanu!

Alegeri anticipate si separate!

Rog meditati.

Col. (r) dr. Mircea Dogaru

PRESEDINTELE SCMD

joi, 9 februarie 2012

Catre,
MINISTRUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR
prin
Domnul Secretar de Stat, Chestor Principal Lucian Guran

Domnule ministru,

Aparand interesele membrilor sai, proveniti si din MAI, in primul rand pe cale juridica, SCMD va supune atentiei urmatoarele probleme cauzatoare de daune interese pentru fostii lucratori MAI, actualmente membri de sindicat, in scopul solutionarii prin dialog a unora dintre acestea si obtinerii sprijinului conducerii institutiei dvs.in solutionarea la nivel Guvern si Parlament a acelor probleme care depasesc competenta dvs. Drept urmare, solicitam urmatoarele :
1. Sprijinul conducerii institutiei in stoparea asa zisei reforme a MAI, initiata de fostul guvern si soldata cu circa 10.500 disponibilizari in 2011, alte 10.500 fiind prevazute pentru 2012, in conditiile deficitului de cadre si la jandarmi si la IGSU si la Politie. Masura lasa populatia Romaniei fara aparare in fata infractorilor si a situatiilor exceptionale create de dezastrele naturale, echivaland cu un act de subminare a sigurantei nationale.
2. Revenirea asupra disponibilizarilor facute in conditiile nerespectarii legislatiei, mergand de la Codul muncii, pana la Ordinele ministrului nr. 665/2008 si 129/2011, situatie care a intrerupt cariera multor tineri bine pregatiti, in care statul a investit si a generat, pentru institutia dvs., un val de procese care vor merge pana la CEDO.
3. Plata cu prioritate a drepturilor banesti restante, pe 2011, pentru cei disponibilizati si plata integrala a salariilor la zi pentru cei ce vor fi reincadrati, fie prin revenirea asupra zisei « reforme » si anularea pseudo-examenelor inca nedefinite (examene ?, interviuri ?, atestari ?, verificari ?, departajari ?, etc) fie prin hotarari definitive si irevocabile ale instantelor romanesti sau europene.
4. Stoparea politizarii MAI prin practica promovarilor pe « calea indirecta », fapt ce a dus la disponibilizarea exact a profesionistilor reali ai institutiei si trezeste mari nemultumiri indeosebi in randul cadrelor tinere.
5. Respectarea, pe viitor, a « Principiului sperantei legitime », in ceea ce priveste cariera de jandarm, politist, pompier, etc.
6. Incetarea practicii de trecere in rezerva a cadrelor active si functionarilor publici cu statut special, in ziua implinirii varstei de 55 de ani, cand noua legislatie prevede 60 pentru militari si politisti, 65 pentru civili, 63 pentru femei.
7. Scuze publice din partea ministrului Administratiei si Internelor, pentru cei insultati de catre anterioara conducere, cu apelativele « betivi », « incompetenti », « fara sange in instalatii », etc., la disponibilizarea abuziva, adica la scoaterea lor din sistem, fara nici un drept (fara pensie anticipata, fara ajutor de somaj, fara sprijin in reconversia profesionala, etc).
8. Echivalarea specialitatilor dobandite in timpul carierei militare sau de functionar public cu statut special, cu profesii/specialitati din viata civila.
9. Sprijinul institutiei pentru obtinerea abrogarii Legilor 119 si 263/2010 si 165/2011, intrucat lezeaza drepturi de proprietate dobandite legal, conducand la discriminare (prin micsorari de cuantum ale unor pensii aflate in plata) si introduc in jurisprudenta inexistentul principiu al retroactivitatii legii. Probam afirmatia cu peste 800 de hotarari definitive si irevocabile ale Curtilor de Apel, privind stoparea ilegalei recalculari si intoarcerea reclamantilor la decizia initiala de pensie pe Legile 164/2001 si 179/2004. Conform Pilonului II, legislatia europeana prevede pensii separate, prin legi speciale, nu numai pentru magistrati ci si pentru militari si politisti. Solicitam asadar revenirea la natura juridica de pensie militara de stat si redobandirea gradului militar la trecerea in rezerva a cadrelor MAI.
10. Stoparea imediata a actiunii de « revizuire » si, ca un corolar, a « regularizarii », deoarece au ca obiect deciziile de pensie nule de drept emise in plina perioada de suspendare definitiva si executorie a « recalcularii », fapt constatat de Decizia 38 a ICCJ din 7 ianuarie 2011. Atragem atentia ca procesul in sine, de transformare a militarilor in rezerva in « civili pe puncte », nu a tinut cont nici de legislatia financiara, nici de Legea Arhivelor Nationale, fiind, in acelasi timp, o imposibiltate din punct de vedere tehnic si al factorului timp, datorita inexistentei multora dintre datele declarate a fi luate in calcul (documente distruse la 5 ori 10 ani, disparute si nereconstituite, sau cu caracter strict secret, etc).
11. Admiterea tuturor contestatiilor depuse de membrii SCMD la respectivele decizii de «Recalculare/Revizuire/Regularizare», aceste operatiuni cu caracter retroactiv fiind neconstitutionale, neeuropene si impotriva oricaror principii de drept. Pe cale de consecinta, solicitam si …
12. Initierea unui proiect de act normativ pentru revenirea la legile ocupationale 164/2001 si 179/2004, care, ulterior, vor putea fi imbunatatite.
13. Restituirea sau includerea in calculul pensiilor a sumelor obtinute dupa 01.04.2001, in acelasi procentaj si in acelasi cont, drept « contributie individuala la bugetul de stat », in loc de « contributie de pensie suplimentara », actiune care poate fi definita drept infractiune.
14. Impunerea in Guvern a respectarii prevederilor statutelor militarului/politistului privind gratuitatea asistentei medicale si restituirea sumelor abuziv retinute din salarii si pensii prin CASS.
15. Incetarea emiterii unor decizii de pensie cu caracter provizoriu, termenul de « pensie provizorie » neexistand legal.
Anexam prezentului document un set de intrebari punctuale la care va solicitam raspunsul in termenul legal.

Honor et Patria ! Vae victis !
PRESEDINTE,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

joi, 2 februarie 2012

Scrisoare către U.E. și N.A.T.O.

Domnilor politicieni europeni,
Domnilor comandanţi NATO,
Am fost fericiţi că am devenit membri UE şi NATO, scăpând de ruşii care ne-au jefuit şi batjocorit atâţia ani.
Am crezut că vom fi trataţi ca parteneri egali, că ne vom recăpăta, păstra şi consolida demnitatea. Am făcut toate sacrificiile pe care ni le-aţi cerut, dând dovadă chiar de exces de zel, cu cheltuieli enorme pe spinarea noastră.
Din păcate, n-am primit prea multe în schimb.
Ca cetăţean membru UE şi NATO, simt că ţara mea e abandonată.
Aliaţii noştri nu vor să vadă că situaţia din România se degradează.
Aliaţii tac. Sunt mulţumiţi că au luat de la noi tot ce-au vrut, pe nimic.
Ruşii ne-au furat cu pistolul la tâmplă în timp ce aliaţii ne-au luat ce-a mai rămas prin metode mai "umane". De fapt, jaful sistematic a continuat atât din exterior cât şi din interior.
Aliaţii noştri nu vor să vadă că România se îndreaptă către o dictatură democratică (în democraţie) mult mai periculoasă decât cea comunistă.
În ţara noastră se fură tot ce se poate fura şi se vinde şi ce-a mai rămas din economie unei clienteli politice care nu mai are limite. Tot acest jaf se face pentru a se menţine la conducerea ţării o putere bolnavă.
Disperarea şi paranoia a cuprins toate structurile puterii.
Puterea se bate acum cu poporul ieşit în stradă, încercând să ne explice că suntem atât de proşti încât nu ne dăm seama cât de bine trăim.
Jafurile, şantajul, cămătăria, violurile, furturile, crimele la comandă, sinuciderile, abandonul copiilor, pruncuciderile etc. definesc tabloul mozaicat, murdar de sânge al aliatului vostru-România.
Profitând de lipsa de autoritate statală, chiar de o disoluţie statală tot mai evidentă, extremiştii unguri cer autonomia teritorială şi înlocuiesc simbolurile naţionale româneşti cu cele maghiare. Continuarea acestor acţiuni separatiste va duce iminent la transformarea României într-un alt Kosovo.
Atunci poate veţi interveni voi cu forţe tampon undeva în interiorul Transilvaniei, asta însemnând că Ardealul se va fi întors în anul 1940.
Un asemenea aliat doriţi voi ?
Ce să faceţi cu un aliat-povară ? Nu vreţi unul puternic ?
De ce vă faceţi că nu vedeţi nimic ?
Treziţi-vă ! Încă vă iubim şi vă aşteptăm.
Noi ne simţim trădaţi de-ai noştri dar şi de voi. E adevărat, în mod democratic, dar destul de murdar. Poate e prea târziu pentru noi ca să mai prindem vremuri bune.
Dar măcar copii şi nepoţii noştri să simtă că aţi sosit cu adevărat. Ei cred în voi mult mai mult decât noi. Vă rugăm să nu le înşelaţi aşteptările pentru că nu veţi fi iertaţi niciodată !

Salut UE şi NATO,
Col.(r) lect. univ. dr. VASILE FULGA

miercuri, 1 februarie 2012

In atentia tuturor membrilor SCMD

Din acest moment, toți cei care se afla în procese pe recalculare, pașii 1a și 1b, vor fi prezenți la ședințele de judecata și vor avea asupra lor, obligatoriu, copia Deciziei de revizuire (în cazul pensiei diminuate), pentru a convinge judecătorul să respingă obiecțiile reprezentanților MApN, MAI și SRI prin care se afirma ca pensiile au crescut, decizia de revizuire constituind proba ca paguba s-a produs încă din ianuarie 2011, pentru ca vor sa ne retina, retroactiv, diferențele.

Cei care nu au inca decizia, vor ruga judecatorul sa amane termenul pana la producerea deciziei ca proba, in situatia respingerii actiunii, pe lipsa de motiv.

Procesele de revizuire sunt separate și continua de acum înainte.

În cazul celor care au câștigat pe recalculare, definitiv și irevocabil, și care au primit decizia de revizuire, aceasta este ilegala și vom apela la executor judecătoresc pentru a obliga miniștrii în cauza și pe slugile lor să-și bage mințile în cap și sa respecte justiția.

Honor et Patria ! Vae victis !

PREȘEDINTELESCMD,
Col. (r) Mircea DOGARU

Un ofiţer al Armatei României arată poporului că Armata nu e a politrucilor lui Oprea

Locotenentul Alexandru Gheorghe in mijlocul multimii

Cel mai spectaculos gest de protest la adresa puterii politice, făcut zilele acestea, este fără îndoială cel făcut de locotenentul Alexandru Gheorghe de la o unitate militară din Câmpia Turzii.
Prezent în mijlocul mulţimii din Piaţa Universităţii în seara zilei de 23 ianuarie, tânărul ofiţer a făcut un adevărat rechizitoriu la adresa guvernului pe care l-a considerat răspunzător de starea de insecuritate socială în care se află naţiunea.

Gestul a atras admiraţia mulţimii adunate şi simpatia numeroşilor telespectatori care au asistat la o adevărată conferinţă de presă organizată de tânărul ofiţer.

Locotenetul a declarat că are sprijinul colegilor săi chiar dacă acesta se va manifesta mai mult în planul susţinerii morale. Totuşi, el a precizat că protestul său este însoţit de un manifest de 14 pagini care va fi postat pe internet de colegii săi.

El a adăugat că deşi nu îi este frică pentru viaţa sa, se aşteaptă să fie reţinut de structurile specializate.

Ofiţerul a ţinut să adauge că protestează în semn de solidaritate cu toţi cei care au protestat împotriva puterii şi au fost catalogaţi “viermi”, “masă inertă”, de la mahala.

Alexandru Gheorghe consideră că jurământul său e faţă de popor, singurul în măsură să-i judece gestul. Alexandru a precizat că gestul său vrea să arate că “există ofiţeri patrioţi dispuşi să rişte totul pentru dragostea faţă de ţară”.

Frumos şi elegant, distins şi cu o exprimare impecabilă, tânărul ofiţer a mărit şi mai mult contrastul între adevărata castă a ofiţerimii române şi limbuţii de politruci îmbrăcaţi în haină militară de un ministru al Apărării mai mult şef de depozit de echipament, decât şef al unei instituţii esenţiale în devenirea poporului român.

Orice gest al ministrului (încă) Oprea împotriva acestui ofiţer poate fi considerat un afront adus hainei militare, demnităţii unei Armate obişnuite să rabde, dar nu şi să fie umilită.

Prezenţa locotenentului în piaţă trebuie obligatoriu urmată de demisia, dar mai bine de demiterea, generalului de carton de la conducerea ministerului Apărării.

Dincolo de gestul discutabil al ofiţerului rămâne semnalul clar că Armata e a poporului şi nu poate fi minţită de politruci de teapa lui Oprea. Nicicând conducerea ministerului nu a fost la un nivel atât de jos.

Ar fi bine ca gestul lui Alexandru Gheorghe să fie înconjurat de înţelegere şi protecţie, nu de măsuri disciplinare care să arate faţa hâdă a implicării politicului în Armată.

Locotenetul nu a făcut politică, ci doar a particpat la o acţiune civică exprimându-şi liber nemulţumirile civice, nu politice.

RD, InfoMondo Militar