duminică, 17 aprilie 2011

COMUNICATUL nr.15 din 14.04.2011


Din motivările instanțelor de judecată din jud. Teleorman și Mehedinți, se desprind următoarele concluzii, care au condus la decizii favorabile membrilor sindicatului:
1. Nulitatea deciziilor de recalculare, deoarece deciziile au fost emise pe perioada când H.G. nr.735/2010 era suspendată prin Decizia nr.338/28.09.2010 a instanței de la Cluj și apoi anulată prin Decizia nr.38/2011 a ICCJ, astfel că H.G. nr.735/2010 fiind suspendată, nu si-a mai produs efectele juridice în perioada 28.09.2010 - 31.01.2011. La data de 31.01.2011 a fost abrogată prin OUG nr.1/2011.
Faptul că ,,laboratorul portocaliu” a interpretat efectul Deciziei nr.338/2010 ca nefiind ,,erga omnes” este acum în favoarea noastră. Ne dorim să aibă cât mai mulți ,,specialiști”, care să interpreteze ,,corect” deciziile instanțelor.
2. Cuantumul pensiilor recalculate nu trebuia diminuat prin utilizarea salariului mediu brut pe economie. Instanța a reținut că aplicarea acestei modalități a pornit de la un raționament nelegal, întrucât autoritatea statului nu poate încălca un drept fundamental, dreptul la pensie, listat în categoria dreptului de proprietate de practica Curții Europene de la Strasbourg, pe motivul că nu-și găsește arhivele.
Începând cu data de 31.01.2011 prin adoptarea OUG. nr.1/2011, obligația pensionarilor de a procura și prezenta documente doveditoare cu veniturile brute/nete, a fost anulată și transferată în sarcina instituțiilor militare.
Pe cale de consecință, activitatea de recalculare a pensiilor s-a dovedit a fi neconformă cu legislația în domeniu.
3. Alte concluzii desprinse de av. Gâlcă din pledoaria la bară, au fost transmise președinților de filiale pentru a fi aduse la cunoștința avocaților desemnați.

DEPARTAMENTUL JURIDIC - 14.04.2011

vineri, 15 aprilie 2011

VESTE BUNĂ



În data de 12.04.2011 în cauza care face obiectul Dosarului nr. 6500/108/2010, Curtea de Apel Timișoara a statuat definitiv și irevocabil, anularea deciziei de recalculare a pensiei emise în temeiul Legii nr.119/2010 și Legii nr. 263/2010, fiind astfel prima hotărâre judecătorească din țară, definitivă și irevocabilă, care dă câștig de cauză reclamantului.
Obiectul cauzei este similar cu acțiunile membrilor SCMD.
Avocatul care l-a reprezentat pe reclamant în instanță este d-l av. Balaș Petrică, acesta fiind totodată și avocatul care reprezintă interesele membrilor SCMD Arad în procesele de anulare a deciziilor de recalculare a pensiilor militare.


Departamentul Juridic

GHIDUL CU PROCEDURILE PENTRU ANULAREA DECIZIILOR DE REVIZUIRE A PENSIILOR

GHID CU DEMERSURILE MEMBRILOR ŞI ACTIVITĂŢILE FILIALELOR SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE PENTRU CONTESTAREA DECIZIILOR DE REVIZUIRE A PENSIILOR

Stimate coleg!
Ca membru al sindicatului nostru îţi aducem la cunoştinţă faptul că în curând vei primi decizia de REVIZUIRE a pensiei emisă în temeiul O.U.G. nr.1/2011.
Dorim să te informăm cu ce ai de făcut pentru a-ţi păstra drepturile câştigate. Fiind informat, poţi decide calea de urmat: te opreşti la decizia REVIZUITĂ, pe care o vei primi sau mergi mai departe.
Prezentăm mai jos, în detaliu, ceea ce ai de făcut, în raport cu opţiunea ta.
Deoarece, procedura de contestare se aseamănă foarte mult cu procedura desfășurată pe Pasul 1b), noul Ghid va fi simplificat.

PARTEA I - DEMERSURI ALE MEMBRULUI SCMD

Capitolul I


CE TREBUIE SĂ CUNOȘTI

(1 ) La primirea DECIZII DE REVIZUIRE, reține plicul în care ai primit decizia. PE ACESTA ESTE TRECUTA DATA COMUNICARII DECIZIEI de REVIZUIRE, DATĂ DE LA CARE CURGE TERMENUL DE 30 de zile de CONTESTARE LA COMISIA DE CONTESTAȚII PENSII DIN CADRUL .................... (M.Ap.N., M.A.I., S.R.I.).
(2) Dacă accepţi DECIZIA DE REVIZUIRE, în termen de 30 de zile ea rămâne definitivă.
(3) Dacă nu o accepţi, treci la contestarea ei. Modelul contestaţiei se află postat pe site-ul SCMD/DEPARTAMENTUL JURIDIC.
(4) Contestaţia se trimite prin poştă, cu confirmare de primire, la comisia de contestaţii pensii din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor sau Serviciului Român de Informaţii, care trebuie soluționată în termen de 45 de zile. Termenul de 45 de zile curge de la data când reprezentantul comisiei a semnat pe confirmarea de primire.

(5) Comisia de contestații pensii trebuie să emită o Hotărâre, din care să reiasă modul de soluționare a contestației.
(6) În situația în care hotărârea comisiei de contestaţii pensii este nefavorabilă, actul emis trebuie atacat în instanță, în termen de 30 de zile, pentru a cere anularea acestei hotărâri.

Capitolul al – II lea


CE DOCUMENTE DEPUI LA FILIALĂ

(1) Pentru rezolvarea litigiului în instanță (prima instanţă tribunalul, a doua curtea de apel), trebuie să depui la filiala la care ești înscris, următoarele documente, în plic format A4, în 3 exemplare fiecare document:

1.1. copie după contestaţia trimisă;
1.2. copie după confirmarea de primire a contestaţiei, în care să se vadă data şi semnătura reprezentantului comisiei de contestaţii;
1.3. copie după actul de identitate (copie alb-negru);
1.4. copie după decizia de revizuire a pensiei recalculate, cu anexele corespunzătoare;
1.5. copie după ultima decizie de recalculare a pensiei (*nu depun cei care nu au primit decizii de recalculare);
1.6. copie după ultimul talon al pensiei recalculate (*inclusiv cei care nu au primit decizii de recalculare);
1.7. copie după decizia veche de pensie;
1.8. copie după un talon de pensie cu cuantumul vechi al
pensiei;
1.9. copie după plicul în care ai primit Decizia de revizuire, pe care să se vadă ştampila poştei cu data de înmânare;
1.10 împuternicire, conform modelului aflat la filială (numai în situația în care nu există deja la filială).
Împuternicirea este obligatorie. Dosarul este preluat de avocat, numai dacă există împuternicirea inclusă în plic.


ATENŢIE: pe toate copiile se scrie: ,,Copie conformă cu originalul” şi urmează semnătura.

Plicul cu aceste documente se depune la filială în termen de 3 zile, de la primirea confirmării de primire sau data de înregistrare de la registratura ministerului (serviciului).
Dacă primești răspuns la contestație, depui la filială, 3 copii, după acest răspuns.
Dacă nu ai primit răspuns în termenul legal de 45 de zile, te prezinţi la filială pentru a comunica această situație.


MEMBRUL DE SINDICAT POARTĂ CEA MAI MARE RĂSPUNDERE PENTRU REZOLVAREA FAVORABILĂ A SITUAŢIEI SALE.

TERMENE DE URMĂRIT:
- depunere contestaţie - în maxim 30 de zile de la primirea deciziei de revizuire;
- răspuns contestaţie - în maxim 45 de zile de la data înregistrării contestaţiei;
- depunere document în instanţă (atacarea în instanţă) - în maxim 30 de zile de la primirea hotararii comisiei de contestaţii pensii sau epuizarea termenului de 45 de zile.

Capitolul al – III lea


ACTIVITĂȚILE FILIALELOR SCMD

Activitățile filialelor privind anularea deciziilor de revizuire și a hotărârilor comisiei de contestații, sunt similare cu activitățile desfășurate pentru anularea deciziilor de recalculare a pensiilor și a hotărârilor comisiei de contestații pe Pasul 1b), (evidența și anunțarea membrilor, rezolvarea litigiului în instanță, datele de pe plicuri, registrele de evidență a plicurilor, tabelel nominale, în 3 ex., pe case de pensii cu semnăturile membrilor de sindicat, etc.).

Scadenţarul cu termene de urmărit pentru prevenirea ieşirii din termenele legale (a + 30 + 45), se întocmește de fiecare filială. Filiala poartă întreaga răspundere pentru exactitatea datelor din scadențare.

DEPARTAMENTUL JURIDIC AL SCMD

joi, 14 aprilie 2011

A 7-A VICTORIE A SCMD


In atentia deputatilor portocalii, rosu-alb-verzi si fara-de-lege

Doamnelor si domnilor deputati,

Din inconstienta, servilism sau de teama i-ati sprijinit pe numitii Boc si Seitan sa incalce Pilonul II al legislatiei comunitare privind legile ocupationale, sa incalce nu numai Constitutia Romaniei si legislatia europeana ci si orice principiu de drept privind neretroactivitatea legii, votand aberatiile legislative numite Legea 263 si 119/2010, ambele bazate pe legea abrogata 19/2000 si pe HG 735/2010, a carei suspendare executorie SCMD a obtinut-o inca de la 28 sept. 2010.
Pe cale de consecinta s-au emis impotriva noastra, a militarilor in rezerva si in retragere niste decizii de pensie, de doua ori nule de drept: o data pentru ca “recalcularea”, in pofida vointei noastre, s-a facut in perioada in care prin hotararea Curtii de Apel Cluj era suspendata si a doua oara pentru ca respectivele decizii de pensie au fost eliberate, in marea majoritate a cazurilor, in perioada 31 dec 2010 -7 ian. 2011, deciin afara termenului final de “recalculare” prevazut de dvs prin vot, care era 28 dec. Va atragem atentia ca prin aceste decizii ni se “nationalizeaza” doua tipuri de proprietate: gradul militar si pensia legal obtinuta in cuantum.
HG 735/2010 a fost inmormantata definitiv de Hotararea ICCJ din 7 ian. 2011 care a precizat ca suspendarea era erga omnes din 28 sept. 2010.
Guvernul a comis o noua ilegalitate emitand OUG 1/2011 prin care incearca sa legitimeze rezultatele ilegale ale HG 735 – deciziile de pensie nule de drept. Pe acestea isi propune OUG 1 sa le “revizuiasca”.
In aceasta situatie, SCMD a actionat in justitie, in mii de procese, dezlantuite pe etape, cauza fiind aceeasi – demonstrarea faptului ca OUG 1/2011 este fara obiect, propunandu-si sa revizuiasca niste decizii de pensie nule de drept. Va informam ca, in pofida ordinelor stricte primite de judecatori si a propagandei imbecile, ca procesele noastre ar fi fara obiect, pana la ora actuala am obtinut castig de cauza in fata a 6 complete de judecata: Alexandria -2, Drobeta Turnu Severin -1, Giurgiu -2, Constanta -1. Cu cataeva minute in urma, presedintele Filialei SCMD Slatina, dl. Col. (r) Dumitru DOGARU (spre regretul meu nu suntem rude) ne-a informat ca s-a pronuntat si Tribunalul Slatina in favoarea noastra. Deci 7 complete de judecata, in ciuda presiunilor, minciunilor si santajului exercitate de liderii dvs. de partid, au stabilit ca deciziile in cauza sunt nule de drept, deci OUG 1 este fara obiect.
Va pregatiti, cu aceeasi indolenta, lipsa de responsabilitate si de implicare, dovedite si pana acum, sa transformati prin votul dvs respectiva ordonanta in lege. Consideram ca este de datoria noastra sa va atragem atentia ca, daca veti comite si aceasta noua ticalosie, mai devreme sau mai tarziu, veti deveni obiectul puterii judecatoresti pe care o batjocoriti in asemenea hal si veti plati. Vom face publice listele cu cei care vor vota transformarea aberantei OUG 1/2011 in lege. Si, din acel moment, vom declansa campania de imagine impotriva dvs, in circumscriptiile electorale de care tineti.
In mod deosebit atragem atentia sustinatorilor d-lui Vasile Blaga ca acesta este momentul in care isi pot spala rusinea trecutului si in care se pot rupe prin vot de o companie care nu-i onoreaza.
Jos Guvernul! Jos legile genocidului!

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

miercuri, 13 aprilie 2011

A 6-a victorie a SCMD in justitie

Un al doilea complet de judecata de la Tribunalul Giurgiu a dat ieri, 11.04.2011, verdict in favoarea noastra, pe pasul 1a. Deciziile de pensie „recalculata” pe care OUG 1/2011 se pregateste sa le revizuiasca sunt nule de drept.
Ar fi bine ca si deputatii si senatorii Puterii sa afle de la filialele SCMD ca se pregatesc sa transforme in lege o ordonanta fara obiect. Cu alte cuvinte, o ordonanta care se pregateste sa legalizeze falsul asa cum presedintele Basescu a promulgat ca lege falsul comis de Roberta Anastase prin numararea voturilor la adoptarea Legii sistemului unitar de pensii.
In acest context va anuntam ca s-a sistat trimiterea deciziilor de pensie revizuita (proces incheiat la 15.03.2011) cu exceptia cazurilor de pensii marite din burta, in special la subofiteri si maistri militari.
Intreaga reforma a sistemului national de aparare, infaptuita in vederea integrarii in NATO si UE, a fost practic aruncata in aer cu costuri enorme.
Cine va raspunde pentru modul in care a fost cheltuit inutil banul public, din oct. 2009 si pana in prezent? Cine va raspunde pentru anarhia in care a fost aruncat organismul militar, autoexclus la ora actuala din cadrul prevazut de NATO si UE?
Am redevenit tara piramidelor construite cu fundul in sus!
In ceea ce ne priveste, vor urma si alte ”succesuri”, pentru ca nu toti judecatorii sunt santajabili.

Honor et Patria! Vae victis!
PESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

luni, 4 aprilie 2011

ADUNARE GENERA

În ziua de 08.04.2011, ora 09.00 va avea loc adunarea generală a Filialei 1 S.C.M.D. Drobeta Turnu Severin, la Casa Agronomului din localitate.

Se va discuta stadiul acțiunilor în instanță, acțiunile ce urmează a fi desfășurate pe viitor precum și alegerea unui nou președinte al filialei și a unui vicepreședinte în urma demisiilor înaintate de col.(r)dr. Bălțățeanu Nicolae și plt.adj.șef Brănescu Gheorghe.

Totodată vor fi înmânate legitimațiile de membru de sindicat pentru cei care nu au primit.

Președinte interimar,
Lt.col.(r) Marin Mircea